Med en munfull marshmallows

Ola Aurell och jag innan allt gick överstyr.

Den 27 augusti bjöd improkollektivet Improsalong på lite hederlig oldschoolaction i form av teatersport. Veronica Bergström höll i trådarna, medan vi andra (Ola Aurell, Katarina Wahlberg, Maria Lindgren, Linus Wellander, Petra Hedbom och jag) spelade högenergisk gladimpro (mrlan.se).

Det här var en ny erfarenhet för mig. Inte att vi samlades ett gäng kompisar och körde lite opretentiös gratisimprovisation och bjöd på chips och vin. Däremot att vi körde en lurig variant på tekniken Inte rolig scen.

I en inte rolig scen får varken publik eller improvisatörer skratta. Det låter enklare än vad det är. Och just den här kvällen hade min improkamrat Ola Aurell kommit på den fantastiska idén att om någon skrattade fick den skyldige improvisatören fortsätta spela — med en marshmallow i munnen.

Ganska snabbt hade jag och Ola ganska mycket skumsocker i våra munnar. Ju mer vi fick, desto svårare fick vi att hålla publiken i styr. Det blev till en ond men väldigt rolig cirkel. Efter föreställningen sköljde vi ned sockersmaken med lite öl och konstaterade att tillställningen Improsalong var en succé.

Nästa föreställning blir om ungefär en månad. Det sägs att jag ska hålla i trådarna. Vi får se vad det blir för tema. Som vanligt kommer det röra sig om en liten och opretentiös (men fantastisk) gratisföreställning för vänner och bekanta, courtesy of ett lite flytande gäng som inte kan låta bli att impra tillsammans. Jag återkommer med mer info när vi närmar oss spelningen.

Under tiden kan du se den fantastiska marshmallowtekniken och mer på bilderna här nedan, som Gisela Jönsson delat med sig av från hennes Facebookalbum. Du kan även se mer av Giselas foton på hennes Posterousblogg.

Det här inlägget postades i Impro och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.